Шановні батьки, бабусі та дідусі!

Щоб Ваші дітки були бадьорими, веселими та здоровими, вони мають споживати лише безпечні та якісні продукти і страви. Пропонуємо ознайомитися зі списком продуктів, які заборонено замовляти, приймати та використовувати у дошкільних закладах (згідно з Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженою наказом МОН та МОЗ України від 17.04.2006 № 298/227 із   змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Міністерства охорони здоров’я N 202/165 ( z0440-13 ) від 26.02.2013).

ПРОДУКТИ, ЯКІ ЗАБОРОНЕНО ЗАМОВЛЯТИ, ПРИЙМАТИ ТА ВИКОРИСТОВУВАТИ У ЗАКЛАДАХ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ:

м’ясо та яйця водоплавної птиці; м’ясо, яке не пройшло ветеринарного контролю; м’ясні обрізки; субпродукти (діафрагма, кров, легені, нирки, голови тощо), окрім печінки та язика; свинина жирна;  свинячі баки; сардельки, сосиски, варені ковбаси, нижчі 1-го ґатунку; річкова та копчена риба; гриби; соуси; перець; майонез; вироби у фритюрі, наприклад чіпси; вироби швидкого приготування; газовані напої; квас; натуральна кава; напої і соки непромислового виготовлення; кремові вироби; вершково-рослинні масла та масла з доданням будь-якої іншої сировини (риби, морепродуктів тощо); пастеризоване фляжне молоко без кип’ятіння; сир кисломолочний, який має жирність нижчу від 9% і вищу ніж 18%; сметана без термічної обробки; сметана, яка має жирність нижчу ніж 15% і вищу ніж 20%; оцет; м’ясні, рибні та овочеві консерви, якщо є м’ясо, риба, свіжі овочі; консерви, що містять олію, томат, оцет.

_

ПРОДУКТИ ТА СТРАВИ, ЯКІ ЗАБОРОНЕНО ВИГОТОВЛЯТИ У ЗАКЛАДАХ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ :

кисле молоко («самоквас») ; сир м’який; холодці; м’ясні і рибні салати; холодники; паштети; зельци; форшмак; вироби у фритюрі; макарони «по-флотськи» з сиром м’яким або м’ясом; млинці з сиром м’яким або м’ясом; креми; морси; напої зі штучними барвниками та ароматизаторами; страви із нерозведених та непрокип’ячених консервованих фруктових компотів промислового виробництва.