- Лютий 22, 2017
- Posted by: ses
- Category: Новини

З метою забезпечення встановлення прозорого механізму надання гарантій безпеки і якості харчових продуктів відповідно до вимог європейського законодавства, планується проведення семінару та тему «Система забезпечення безпеки і управління якістю на основі принципів НАССР» для представників підприємств Державного управління справами, які здійснюють діяльність з харчовими продуктами.
В Україні вже більше року вступив в силу Закон України 22.07.2014 № 1602 VII “Про основні засади та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”. Статтею 21 Закону України встановлені вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках. З метою поступового переходу виробниками на використання процедур НАССР, Законом України визначено перехідний період їх впровадження, зокрема для:
потужностей, які здійснюють діяльність з харчовими продуктами, в складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), – через три роки з дня, наступного за днем опублікування цього Закону (з 20.09.2017 року);
потужностей, які здійснюють діяльність з харчовими продуктами, в складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей), – через чотири роки з дня, наступного за днем опублікування цього Закону (з 20.09.2018 року);
малих потужностей – через п’ять років з дня, наступного за днем опублікування цього Закону (з 20.09.2019 року).
Листом Держпродспоживслужби України від 29.06.2016 №15-1-2-6/4676 Центру делеговано повноваження Держпродспоживслужби України.
Співробітники Центру пройшли навчання «Сучасні підходи до системи управління безпечністю харчових продуктів» та отримали сертифікати «Аудитор систем управляння безпечністю харчових продуктів» згідно з міжнародним стандартом ISO 22000 : 2005.